En del är dumma som dockor


skrivet den 24 nov av Rodi, klockan:12:18

JA dumma som dockor, inte vassaste kniven i lådan, inte alla hästar hemma. You name it.

 

Alltså helt ärligt, vi bor i Sverige. I Sverige finns det något som kallas för vinter, detta fenomen förekommer till och med i de södra delarna av detta extremt avlånga land.
På vintern kan det ibland falla något vitt ifrån himlen (enkelt förklarat fruset regn) detta vita lägger sig då på marken och är ganska halt, är det dessutom kallt så kan vattnet på marken bli till något som kallas för is.

Skulle man nån gång råka ut för detta in persona så är det ett par saker man bör veta om, det är halt och då kör man efter VÄGLAGET så slipper man en massa onödiga olyckor. Man har bra däck på, kör med låg fart, håller avstånden och voila betydligt färre olyckor. Är det riktigt gresväder så stanna hemma, har man sommardäck på bilen så STANNA hemma.

Det finns inget som heter ”blev överraskad” av halkan, inte när man bor i ett land med återkommande busvinterväder år efter år.

Och tydligen är det mer vinter på G nu.

http://www.expressen.se/nyheter/1.2225418/smhi-varnar-det-blir-varre-i-dag

 

Så kom ihåg, det är inte vintern eller vädret som ställer till med olyckor. Det är ansvarslösa förare som inte tar hänsyn till vad det är för väglag ute och det är INTE ok att riskera andras liv bara för att man är dum som en docka själv.

 

Urk, hoppas verkligen jag slipper läsa i morgon om ”Hur mycket olyckor” vädret ställt till med igen.


Currently rated 2.9 by 174 people

  • Currently 2,928346/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed